Top Social

Sunbathing and Swimming with New Yorker

Vasara, spoži saules stari, svelmains karstums, jūra, baltās pludmales smiltis un mēs... Tik dažādi un vienreizēji- gozējamies pludmales smiltīs un sauļojam dupšus. 



Senajos laikos, viduslaikos, renesanses laikā peldkostīms kā tāds nepastāvēja. Tajos laikos ļaudis peldējās vai nu kaili, vai apakšveļā, kas nebija speciāli piemērota peldēm.
Speciāli tērpi peldēšanai, sāka parādīties 18.gadsimta beigās. Atbalstot Žana Žaka Ruso idejas, kas aicināja būt dabīgiem un tuvākiem dabai.

"1920. gados modē nāca iedegums, bet sports un izklaide kļuva par obligātu cilvēka personības attīstības nosacījumu. Tuklas formas un bālumu sāka uzskatīt par slimību pazīmēm. Trenēts ķermenis "prasīja" to izrādīt. Peldkostīmi ieguva mūsdienām līdzīgas formas."

Izskatās, ka mode un tendences turpina un turpinās atgriezties, jo patreiz trenēts augums, veselīgs dzīvesveids un iedegums ir pat ļoti aktuāls. Un peldkostīms nesedz ķermeņa lielāko daļu, bet gan tieši tik daud cik katrs no mums vēlas. Mūsdienās peldkostīmu fasonu, dizainu un krāsu izvēle ir nebeidzama. Šķiet, ka neko jaunu vairs izdomAt nevar, bet tik un tā katru sezonu zīmoli mūs pārsteidz ar ko jaunu. 

Parasti, kad sauļojamies, mēs nevēlamies maksimāli nosegt ķermeni, bet gan tieši otrādi, jo mazāk nosegtu vietu, jo skaistāks iedegums. Šoreiz esmu izvēlējusies peldkostīmu no New Yorker, kurš ir ar noņemamām lencītēm un man patīk korsetes tipa krūšturis, jo tupmāk var vilkt tāda tipa kleitas ar plikiem pleciem un nekur nekas nebūs raibi iesauļojies. Noņemamās lencītes ir praktiskas, kad daram ko aktīvāku, tad uzliekam, kad mierīgi sauļojamies, tad noņemam. "kačing" bonuss :) 
Nēesmu gan vēl ne tuvu tikusi iesauļotam ķermenim, bet oranži toņi uz iedegušas adas izskatās īpaši labi, tāpat visi košie, neona toņi un bez šaubām balts peldkostīms :) 

Peldksotīms no NEW YORKER. 

Manā kontā ir 5 pedkostīmi un vēl trīs pirms nedēļām divām pārdevu. Lai cik daudz sauļotos, 8 peldkotīmi man notekti nav vajdzīgi, bet 2 vismaz ir jābūt, lai pēc peldes ir ko pārģērbt. Saka, ka nav labi mitrā pedkostīmā - vējainās dienās staigāt. ;) 
Kādi ir Jūsu mīļākie zīmoli un peldkostīmu fasoni, krāsas? 
Šķiet, ka es labprāt izveidotu peldkostīma dizainu. Uhh vai pat vairākus :D ideju netrūkst. 


Paldies New Yorker par foršo vasaras tērpu :) 
Post Comment
ginta_b teica...

interesanti... raksts interesants.... hmmm....... man ir tikai vieni šortiņi un viena simtgadīga augšiņa, gribētos jaunu bet nevaru atrast neko tādu kas patiktu vai ja patīk, kkā neizskatās ok... mans nosacījums ir ērts un ne pārāk mazs saules tērps...sauļojos dārzā 20 min, bet pie jūras gribas vairāk vienkārši būt un ne obligāti gulēt sauļoties., tāpēc arī pludmales tērps man nav ar vienādības zīmi bikini....patīk visi retro

Sabīne teica...

Arī esmu noņemamo lencīšu fane - jau otro sezonu izvēlos balconette stila peldkostīmus un priecājos var vienmērīgo iedegumu :)

Auto Post Signature