Top Social

BARCELONA diary part 3 and Tips




Pēdējā mana diena Barselonā tika aizvadīta nesteidzīgi. Lidojums bija tikai 21:00 vakarā, mana ceļojuma biedrene Bareslonu pameta jau agrā rītā, tapēc diena bija veltīta nesteidīāzgm pastaigām un pilsētas ritma izjusšanai. 
Diena auksta, gandrīz tik pat cik Rīgā, vien daži grādi virs 0, bet arī ar visu to pilsētas skaistums nemazinājās. 








Forns Del Pi izcila brokastu vai viegla " lunch" vieta. Neticami patīkamas cenas, viss svaigs, silts un gards. Noteikti iesaku tiem, kuriem garšo kruasāni, bēgeļi un visādas pildītās maizītes. Ilgi nevarēju izvēlēties, kuru ņemt. Atrodas 1 zonā, paralēli slavenajam Boqueria tirgum. Ielas nosaukums Carrer de hospital. Pildīts kruasāns un cafe americano 3.75 eur 




Iepirkšanās un ēdiens: Viss interesantākie veikaliņi atrodas tieši 3 zonā, kura tiek dēvēta par Gotisko rajonu. Šeit nebūs masu mārketa apģērbu veikali, neskaitot Custo Barcelona vai Desigual, kuri ir gandrīz uz katra stūra :) Toties šeit varēs atrast izcilas pērles gan apģērbu ziņā, gan dažādu mākslas niecieņu šeit netrūks. Vienu gan pieblidīšu. Barselona nav agro putnu pilsēta. Viss veras vaļā sākot ar 11:00 pa dienas vidu veikali var aizvērties un strādāt tikai kafeinīciņas, bet viss aktīvākais laiks ir sākot ar 15:00 - 20:00 vakarā. Paēst cilvēki dodas sākot ar 21:00 , tapēc arī ap 23:00 vakarā vēl varēsiet dabūt ko vairāk par kebabiem :) 
  • Izcilas paeljas baudīju Colom restaurant -  netālu no La rambla 2 zonā, iela Carrer dels Escudellers. Ļoti spāniska vieta. 
  • Bijām Itāļu restorānā- ( biju tik izsalkusi, ka nevēlējos vilties), tapēc izvēlējāmies Rossini - dzirdēts nosaukums ne? Atrodas super skaistajā Placa Reial. Black rissoto bija vnk izcilākais kādu esmu ēdusi.
  • Pirmajā vakarā bijām kādā izteiktā tapu vietiņā mūsu pašu rajoniņā ( Barri Gotic ) tur interesantu, modernu un jauku vietu netrūkst it nemaz. 
  • La Boqueria (kiosks) "Universal" restorāniņš ar tavā acu priekšā pagatavotu sea food.. bija paradīze zemes virsū :) Noteikti iesaku, gan paēst tirgū, gan iegādāties augļus, jūras veltes un citas gardas lietas. 

Ja dodaties uz Barselonu, kad ārā ir patīkami silts, noteikti iesaku piekrastes restorānus un kafejnīcas.
Wifi- ir lielākoties visur, tikai noteikti jājautā parole. 

Muzeji: Dārgi, ārprātīgi dārgi :D
La Pedrera studenta ieeja 16,50 eur
Akvārijs studenta biļete 18.00 eur 
Park Guell 8.00 eur 
Picasso muzejs studentiem bez maksas (wow)parastā ieeja ap 16 eur
( studentiem jābūt derīgam ISIC ) 
attiecīgi pieaugušo biļetes ir dārgākas.

Transports: Visur ir ļoti, ļoti ērti nokļūt ar metro. pienāk ik pa 2-3 minūtēm 
Iegādājieties T-10 biļeti ( ko tas nozīmē? ) 10 braucieniem gan metro, gan autobusos, var pārsēsties no viena transporta otrā veselu 1h 15 min Cena 9, 95 eur. ( šeit es nošokējos par to cik mums tagad maksā sabiedriskais transports un cik nesakārtota transporta sistēma) 

Barselonā dzīves līmenis ir salīdzinoši augsts, noteikti labāks kā Madridē. Cilvēki jauki, mierīgi, bet neielaižaties labāk sarunās, jo Jūs nekad nezināsiet vai kāds jūs nevēlēsies ar savu laipnību apčakarēt un apzagt. Es gan iztiku bez krenķiem, nevienā brīdī arī nejutos apdraudēta, bet vēlā nakti pa 1 zonu un tādām pavisam klusām, tumšām ielām iereibuši ar nestaigājiet. 
No visiem avotiem, kur lasīju La Rambla un tās burzma ir izcilākā vieta, kur jūs veikli var aptīrīt. 
Pati iela kā iela, skaista, bet noteikti neieplānojiet tai izteikti daudz laika, jo ir daudz, daudz skaistākas vietas, ko apskatīt. 

APSKATES vērti: Sagrada Familia jāredz vismaz no ārpuses, tās majestāte un Gaudī mākslinieciskais redzējums ir kas neatkārtojams.
Ar kājām varat doties, bet pa ceļam nav nekas īsti apskatāms no Sagrada Familia uz staciju Diagonal. Lielākā, plašākā un visu šiko veikalu ( Prada , Gucci, Chopard, Cartier, Versace utt.) iela. Tāpat uz šīs ielas atrodas lielākā daļa no Gaudi skaistajām mājiņām - La Pedrera un Casa Batllo.
Placa Catalunya laukums kā laukums, tur ar nesanāks pavadīt daudz laika, ja vien jums nepatīk pamatīga burzma, jo tas ir pats pats galvenais laukums, kurā arī atrodas visu transporta līdzekļu pietruas punkti. Noteikti iegriezieties La boqueria tirgū, tad izmantojiet iespēju un uzbrauciet Kolumba statujā ( 4.50 eur) skats pasakains, noteikti izstaigājiet Port Vell piekrastes un ostiņas saliņas :) Visas 3 dienas es Maremagnum centrā blakus akvārijam Starbucks ņēmu kafiju :) Starpcitu pašā augšējā stāvā ir daudz skaistu restorānu, vienā no tiem dzērām Cavas burbuļūdeni atpūtas mirklī, ar burvīgiem panorāmas skatiem. 
Nākamajā reizē notiekti vēlēšos no pludmales ar pacēlāju uzbraukt Monjuic kalnā, jo skats 100% ir neaprakstāms. 
Montjuic kalns ir milzīgs, ar daudz skaistām ēkām un parkiem. Mēs viņu izstaigājām naktī, un skats uz pilsētu bija super romantisks. Būtu vēl paķerta vīna pudele, tad vispār nebūtu ko komentēt. :) 
Nacionālās mākslas muzejs noteikti ir tā vērts, bet es kaut kā nesaņēmos savu pēdējo dienu pavadīt muzejā. Un neaizmirstam, ka muzeja pakājē ir slavenā Font Magica strūklaka, kura vakaros piedāvā bez maksas jums vērot skaistu krāsu un ūdens spēli. 
Mums strūklaka gāja secen- ausktais laiks dod viņiem iespēju visur veikt remontus un uzlabojumus :(
Tāpat noteikti iesaku doties uz Tibidabo kalnu - ar metro 15 min brauciens, tad ar tramvajiņu vēl 10- 15min un jūs jau būsiet pie funikuliera, kurš uzcels jūs kalnā. 
Ja ceļojuma laikā ir iespēja ziedot vienu dienu, tad Monseratas kalns arī noteikti ir jāiekļauj. Nokļūšana uz turieni aizņem padaudz laika, tapēc mēs pat neapsvērām domu turp doties. Ar auto aizbraukt noteikti ērtāk , kā ar vilcienu.
Līdz triumfa arkai ir labi doties rīta pusē un baudīt nesteidzīgu rīta kapučīno vērojot kā saules stari apspīd aleju. 

LIDOSTA: Lidosta ir liela, sadalīta 2 terminālos. Ielidojot tas nav tik būtiski, bet izlidojot Jums ir svarīgi zināt no kura termināla, jūs izlidojat. Jo autobusi Aerobus arī ir 2 - T1 un T2. Starpcitu tas ir lētākais un ērtākais veids kā nokļūt pilsētā. 
Turp atpakaļ biļete maksā 10.20 eur derīga 15 dienas.
Lidostā ir pāris veikali, dažas super dārgas kafenes, tapēc godīgi sakot vairākas stundas tur nebūs ko darīt. 

Tas aptuveni būtu viss ko vēlos pieminēt.

P.s. Mēs izmantojām Air Bnb saitu un nepalikām viesnīcā, bet gan dzīvoklītī, kura lokācijas vieta ir vnk perfekta. Ioana bija tik lieliska, visu izstāstija, parādija, dzīvoklī ir daudz kartes, žurnāli un visāda informācija, lai izbaudītu pilsētu pilnībā. ir arī wi-fi https://www.airbnb.com/rooms/580912 
Tā kā arā bija auksts, tad arī telpā bija auksti, jo spāņiem gāzes apkure nav topā, toties sildītājs atrisināja visas problēmas. Šo dzīvoklīti varu ieteikt visiem, kuri nealkst luksusa klases interjeru ar liftu mājā, bet vēlas izdzīvot patieso Barselonas burvību.  


Ja ir kādi jautājumi, tad droši jautājiet. :) Man noteikti kaut kas būs izkritis no prāta ;) 
Bučas visiem un lai superīga nedēļa.  


















Post Comment
Anonīms teica...

Jāpiebilst, ka lētākais veids kā nokļūt pilsētā no lidostas, ir izmantojot to pašu T10 karti un braucot ar vilcienu līdz centrālajai stacijai (pie kam pietiks ar vienu, jo vilciens + jebkurš cits transports iekļausies 75min). Kā arī uz Tibidabo kalnu var nokļūt arī braucot ar autobusu no Plaza Catalunya par 3.50 EUR, konkrētais autobuss uzved pašā kalnā,- neizmantojot funikulāru, tā arī nedaudz ietaupot, īpaši ja patīk garas pastaigas uz/no kalna vienā no virzieniem (abi varētu būt par traku:)

Unknown teica...

Protams, ja vēlas maximāli ietaupīt, tad no lidostas var uzreiz sākt piedzīvojumu ar vilcienu :)
Par to tibidabo - ar T-10 un metro bus vis atrak- no stacijas lidz augshai iet ar tas pats autobuss - mes vismaz tā pavizinājāmies :) bet ja patīk apskatīt virszemi, tad autobuss noteikti ir tas kas jāizvēlas ;) es dienā ar kājām nostaigāju vidēji 20km .. Tapēc brīžiem komforts ir primārais nevis naudas taupīšana :))

IceCream teica...

Piemetīšu savas 5 kapeikas :) Uz Tibidabo var nokļūt arī ar vienu T10 braucienu. No Diagonal Stacijas jāzivēlas S1 vai S2 līnija, jāpabrauc 5 pieturas līdz Peu de Funicular, ar to pašu biļeti šajā stacijā pārsēdies uz parasto ne -tūristu funikulieri un Voila! esi augšā par 95 centiem.
Nesapratu kā ir domāta 1. zona, bet ja no transporta iedalijuma, tad 1. zona sevī ietver visu Barselonas pilsētu. Nepatīkams rajons ir el Raval, kas ir otrā pusē Ramblai, nu un tūristam, protams, visas tūristiskās vietas.
Jā, ar vilcienu ir vislētāk, bet ja apmešanās vieta ir kaut kur tuvu pie vecpilsētas, tad jāizvēlas Passeig de Gracia stacija (tā arī sauc to pieminēto ielu ar Gaudi un Louis Vuitton :) Var braukt ar 46. autobusu līdz Placa Espana, bet tad T10 biļetes var nopirkt tikai lidostas T2 blakus esošajā dzelzceļa stacijā. Ja gadās ielidot T1, tad uz turieni kursē bezmaksas busiņš.
Piedodiet, aizrāvos :D Lai gan jau 2 gadi Barselona vairs nav manas mājas, skumstu vēl joprojām un rūpīgi lasu visu, kur tā pieminēta :)

Unknown teica...

Re cik forši ieteiktumi :)). Bet man pret el Raval nav nekādu iebildumu :) nejutos tajā rajonā ( gaišā dienas laikā) viena pati slikti :) , bet ja minēji, ka visas tūristu vietas nav drošas, kur tad ir droši, jo visa pilsētas skaistākā daļa ir tūristiem bagāta :))

Nakamreiz uz tibidabo braukšu pa lēto un cerams, ka ar ī uzbraukšu :D

Anonīms teica...

Looks incredible there

Mel
www.girlandthepolkadot.com

Anonīms teica...

T10 var nopirkt arī T1 "tabakas kioskā" pie ielidošanas zonas tuvākās izejas :)

Unknown teica...

Tā ir laba ideja, lai sadalītu pilsētu apmeklēja inventāru atsevišķās daļās. Tas ir daudz vieglāk koncentrēties uz un plānot savu laiku. Arī plāno ceļot uz Barselonu ar gaisu - lidojumi uz Barselonu, un apmeklēt šo pilsētu. Es izmantošu jūsu padomu.

Anonīms teica...

Hello, all is going well here and ofcourse every one is sharing information, that's
genuinely fine, keep up writing.

Auto Post Signature