Top Social

[ Lifestyle ] Travel with a friend - LONDON

Sveikas daiļās,
Šodienas stāsts būs par Londonu.. mazliet savādāku kā mēs to zinam. 
Vita ir mana mana draudzene jau daudzus gadus. Bija arī tas gods viņu sapucēt viņas kāzu dienā, kuru viņa svinēja Latvijā :)  Tad nu dodu Vārdu māksliniecei Vitai :)


North London
Par cik pati dzīvoju ziemeļu Londonā, tad vairāk par šo pusi, kur arī “marinējos” !
Uzrakstīšu savus redzējumus un ieteikumus, no savas pieredzes, kas nak prāta.
Sāksim ar to, ka mani mīļākie rajoniņi ir Muswell Hill, Highgate, Crouch End, Hampstead , kas ir tuvu viens otram. Kapēc? Tāpēc, ka tie ir tādi skaisti, izsmalcinātaki, vairāk tradicionāli Angļu stilā, kā arī uz ģimenēm tendēti –pilni ar oriģinālām, mazām kafejnīciņām utt. Forši mazi veikaliņi, mazāk tie indiešu veikali ar zilajiem celofāna maisiem, kas citos, ne tik labos rajonos ir viens pie otra. Ap šiem skaistajiem rajoniem ir daudz forši parki. Bet kas ir viens no labakājiem faktoriem- cilvēki ! Forši cilvēki, un gandrīz vai nav smirdīgie un netīrie, kā citos rajonos. Augstākas klases cilvēki, ko uz ielām var izjust kā lielu atšķirību, protams, ja ir būts briesmīgos rajonos, ka Turnpike Lane( nekad nevienam nenovēlu tur būt), vie pusē no Finsbury Park, Caledonian Road utt.

Sākšu ar Muswell Hill :
Tas, ka šajā rajonā nav underground – ir vienīgais maziņais mīnusiņš. Tuvākais ir Highgate –un tad jabrauc ar autobusu 134, 43. Kādas 10min max.
Galvenā iela ir skaista un pilna ar vietējiem veikaliņiem, kafejnīcām utt. Par cik Muswell Hill ir kalna galā, no dažāšķērsielām paveras brīnumskaists skats uz Londonas centru tālumā- man pirmo reizi elpa aizrāvas, redzot.
Turpat no Muswell Hill ar kājam var aiziet uz Alexandra Palace, un tā ir noteikti jāredz, jo no turienes ir mana miļākā ainava uz Londonu. Skaisti, skaisti, skaisti! Un ne tikai tas, pašā pilī bieži vien notiek pasākumi, vai koncerti. Otrā pusē ir arī slidotava. Apejot apkārt pilij, ir vēlviens parciņs ar pīļdīķi, kur var ari noīrēt laivas un katamarānus. Kā arī maza kafejnīciņa. Ja ir bērni,- lielisks bērnu laukums. Ja iet lejā pa kalnu, var nonakt lidz mazam zoo- kur iežogojumā ir stirniņas un zaķi.







Crouch End :
Ir rajons kur nodzīvoju 3gadus un mīlu to rajonu. Arī nav underground- tuvākais ir Finsbury Park (Picadilly vai Victoria linija) vai Archway (Northern linija). Mazs, vietējs, uz ģimenēm tendēts, daudz kafejnīciņas, sena Londonas vieta, ar pulksteņtorni vidū kā senu tradicionālu atzīmi(kā Laimas pulkstenis Rigā J -tikai ne tik slavens ).
Ja garšo Taizemes ēdiens, tad ir ieteicama maza, necila kafejnīciņa ar salīdzinoši zemam cenām priekš Londonas- Oz Thai caffe. Bāri un Pabi arī ir daudz, bet viens ir ļoti interesants un oriģināls “Kiss the sky” – mazliet retro, mazliet salasīts- mēbeles vecas un katra savādāka – kas piesaista, bet pāri visam ir forša atmosfēra, brīvi cilvēki.








Highgate :
Highgate Woods ir interesants “parks” priekš Londonas- nejūties  Londonā, jo tas ir īsts mežs ar takām un atstātiem savvaļas augiem, kokiem- tā, lai izskatās un jūtās naturāli! Vectēvs no Latvijas bija ciemos, aizvedām- viņam nepatika, jo nēesot kopts. Bet vietējiem tā ir īstā vērtība un dārgums – un tieši tiek kopts un pieskatīts, lai pēc iespējas mežonīgāks būtulai var Londonā arī elpot svaigāku gaisu un justies kā īstā mežā, kur ir vāveres un putni čivina! Meža vidū ir liels tukšs klajums – ar zālāju. Vasarās cilvēki nāk sauļoties, vai citreiz citi spēlē kriketu vai futbolu, speciāli veidotos ietvaros.. Laukuma malā ir jauka, jo jauka kafejnīca kā pasaku mājiņa- jo jumts tāds kā no pasakām, un ir apaugusi, apvijusies ar stīgu augu kurš martā zied. Tad visa māja ir ar lillā ziediem .




Highgate Village ir aptuveni 10 min gajienā kalna augšā no Woods- arī jauks rajoniņs ar mazu, stāvu galveno ielu, no kuras paveras skaists skats. Jauks pabs, ko varu ieteikt ir “The ālask”- ļoti vecs, šaurs, īsts angļu stils, gariem cilvēkiem jāuzmana galva, ka neieskrien griestu dēļos.. Bet kas man patīk – ir āra terase, kas ir plaša un jauka. Laba atmosfēra.


Hampstead ir labs rajons, kur pabūt- stilīgs, ar vecu arhitektūrušauras ielas, bagātāki cilvēki. Dzīvo vai ir dzīvojušas arī daudz slavenības/aktieri piem. Spice girls, Ozzy Osbourne utt.
Hampstead Heath ir liels plašs parks/laukums/ mežs – vieta kur var aizmirst par Londonas pārbāztību centrā. Viens no lielākajiem Londonā. Par to ir daudz info, bet ko es ieteiktu – sameklēt  ta parkā – Parliament Hill – skaists skatu punkts, no kura paveras elpu aizraujoš skats uz Londonas pilsētu – jau tuvāk, kā no Alexandra Palace.
Starp šo parku un Hampstead centriņu – ir superīgs skaists, izsmalcināts- mazliet “vintage” - pabs- “Free Masons Arms”. Tas ir vairāk kā restorāns, nekā pabs, vienkarši laikam pati celtne ir vēsturiska un oriģināli bija pabs. Labs ēdiens, ir arī Hoegardenitis, kas karstā vasaras dienā ir īsta svētība, bet visvairāk piesaista skaistais interjers – izsmalcināts un interesants. Iesaku.
Hamstead rajonā ir vēlviens interesants pabs, ko varu ieteikt, “The Spaniards Inn” – vairāk dēļ terases – tā ir skaista, ar daudz augiem, veciem benķiem, koka galdiem, augu apvītiem stabiem – pasakas sajūta. Vasarā ēdienu arī grillē ārpusē, acu priekšā. Cenas dzērieniem gan ir padārgas. Un diezgan grūti tikt uz šo pab, jo viņš ir pa vidu ‘nekam’. Ir 210 autobuss, kas no Highgate pieved, bet apkārt nekas cits nav, tikai paša lielā Hamspstead parka aizmugure.

Protams, Camden Town ir īsts tūristu objekts- bet arī es mīlu Camden Town. Tur var pavadīt visu dienu, bet ko es varu ieteikt – mans mīļākais bārs visā Londonā (vismaz kur es esmu bijusi) –ir Cottons. Ir jāiet cauri visai garajai galvenajai ielai, pāri tiltam, tad vēmazliet uz priekšu un labajā pusē ir maza, necila ,no ārpuses, iestāde. Tas ir bārs Karību stilā , kur visi plaukti pilni TIKAI ar rumiem. Ruma mīļiem- kā man- šī ir īstā paradīze. Kokteiļi ir vienreizēji – un stipri! Nekad nav pievīluši! Ēdiens ir ļoti ass, un var gadīties labs, var gadīties arī ne tik, bet ja kads grib superīgus ruma kokteiļus – šī ir vieta!!! Atmosfēra forša, protams!
Otra “iestiprināšanās” vieta, kur ir ari forši padejot, ja patīk latino/brasil stilā- “Made in Brasil”  Kaipirinju paradīze – ļoti daudz veidi, un garšīgi! Ir arī laimigās stundas – un tās nu tiešām ir ļoti laimīgas J  Vēlāk vakarā spēlē arī dj un var uzraut kādu danci – pēdējo reizi, kad biju mūzika bija superīga- afro/brasil house..
Tresa iestade, ko iesaku Camdenā, ir “Blues Kitchen” – ļoti labs ēdiens. Amerikāņu iestāde, forš interjers, plaša telpa. Tur rīko arī kaut kādus koncertus, bet par to neko nezinu, šo vietu iesaku dēļ ēdiena, kad gribas labi un garšīgi paēst.
Par parkiem runājot, viens no maniem mīļākajiem ir Golders Hill park – kas ir samērā mazs, bet ļoti izkopts un ar mazu “zoo” pa vidu. Tur ir dažādi putni, pūces, stirnas, zaķi un vēl citi, kuriem nosaukumus nezinu.
šis parks ir no Golders Green stacijas pabraucot ar autobusu 210 vai citu, pa kalnu augšā pāris pieturas, tur arī pieved.
Parka augalā ir kafejnīca ar īstu Itāļu saldējumu – ļoti labs!
No šī parka caur krūmiem var izlīst uz ļoti skaistu apslēptu dārzu – “Pergola Gardens” , kuru cilvēki īsti nezina, bet tā ir pasakaina vieta. It kā pils dārzs ar kolonnām, trepēm, veciem apvitiem kokiem un senām mazajām rozītēm.. Ļoti gleznaini. Tikai kā tur tikt , ir grūti izskaidrot.
Ka arī ir jauks pabs, ko noteikti varu ieteikt terases un interjera ziņā,– “The Old Bull and Bush”.  Ir arī restorāna sadaļa- kurā nēesmu bijusi. Ediens ir gadījies labs, bet vienreiz salāti nebija garšīgi.








Gribu pieminēt arī Nottingham Carneval – tas notiek parasti augusta pēdējās dienās – karību svinēšanas svētki- to iesaku! Pats karnevāls ir FUN, bet pēc karnevāla ir forša house mūzika. Pluss karnevālā- var brīvi atvērti dzert rumu- vai ko citu, ja kadam ir zaļais zobos- arī policisti nepiesiesies. Brīvība. Mīnuss- tualetes problēma- kā jau visos festivālos….

Shoppingam ir viena vieta, ko varu ieteikt, BET tas ir ārpus Londonas un mēs parasti braucam ar mašīnu, nezinu, kā sāvadāk tur var tikt. Tas ir Galleria Shopping Outlet – Hatfield, Hertfordshire. Bez mašīnas laikam jau labāk meklēt piedāvājumus centrāŠeit ir liels TKMaxx, bet tas jau ir visur. Calvin Klein – ļoti lēti var iepirkt apakšveļu, un Nike Town- tik labi piedāvājumitik lēti – paradīze. Un, GAP – bērniem.

Tas laikam pagaidām viss, ko no savas pieredzes varu padalīties. Un par savLondonas pusi. Sanāca mazliet garāk kā bija plānots J Paldies par pacietibu visu šo lasīJ

Vita



P.s. Arī es, Laura, esmu pabijusi Crouch end, Alexander palace, dēļ tā ka 2 gadus IMATS izstāde notika tieši šīs pils telpās. :) Un CAMDEN town būs mans šīs vasaras OBLIGĀTAIS apmeklējums... Nezinu pat cik reizes jau esmu bijusi Londonā, bet Camden town tā arī nēesmu apskatījusi... pilnīgi jākaunas. :D 
p.s. Vai kāda Jūnijā nevēlas doties Uz LONDON IMATS Šovu kopā ar mani... Došos, ja nebūs kompānija arī viena pati, bet kopā vienmēr jautrāk. Vnk laicīgi jāpērk ieejas biļetes, un lidojumi.
Tās meitenes, kuru tas varētu interesēt rakstiet uz laura@lauravaluta.com :)
Jauku nedēļas sākumu mīļie ,
L. 
Post Comment

Auto Post Signature