Top Social

#1 Kam ir nepieciešamas Make-up bāzes?



Čau, mani superīgie lasītāji!
Šodien es uzsāku jaunu rakstu sēriju "Kam šie kosmētikas produkti vispār ir nepieciešami"? :)
Vadot make-up nodarbības meitenēm, es sastopos ar vairākiem sev loģiskiem jautājumiem, bet priekš viņām tik ļoti neizporotamiem. Kā izvēlēties tonālo krēmu, kā izvēlēties tonālā krēma toni, kāda atšķirība ir starp BB krēmu un tonālo krēmu, kam nepieciešamas sejas bāzes? Un citi tamlīdzīgi jautājumi.
Ir pienācis laiks atbildēt uz šiem jautājumiem, kuri loģiski ir TIKAI profesionāļiem.
Šodien runāsim par MAKE-UP bāzēm! Nākamrezi par to kas tad ir BB, CC un tonālie krēmi! :)


Make-up bāzes! Tās ir tik daudz, tik dažādas un kam tās vispār ir domātas?

✓ Make-up bāzes uzdevums pirmkārt ir koriģēt kādu no ādas "problēmām" : taukanību, porainību, sausumu, mirdzuma trūkumu, apsārtumu, pigmentācijas plankumus. Otrkārt, tā izveido starpslāni, lai tonālais krēms vai cits sejas toni izlīdzinošs produkts nereaģētu ar sejas ādas ph līmeni un neoksidētos. 
✓Oksidācija- ķīmiska rekakcija, kuras laikā notiek tonālā krēma toņa izmaiņas). 
Tas var notikt, kad produkta pigmenti un eļļas savienojas ar ādas dabīgajām eļļām, mitrumu, kas ir gaisā, oksidāciju var arī ietekmēt arī ādas skābuma līmenis jeb, kā mēs to saucam, PH līmenis.

Vai make-up bāze ir nepieciešama? 

✓Šeit es atbildēšu ar savām domām!  Kad es krāsojos, pati sev zem kosmētikas lietoju tikai savu kopjošo kosmētiku un nekādas papildus bāzes uz sejas nelietoju, ja nu tikai reizēm ( izgaismojošo), lai piešķirtu ādai papildus mirdzumu. Klientiem es make-up bāzes lietoju vienmēr, lai izlīdzinātu poras- padarītu ādas virskārtu gludāku, samitrinātu ādu vai tieši  pretēji -matētu un kontrolētu sebuma (tauku) izdalīšanos dienas laikā.  
✓ Savu ādas tipu es pazīstu un lietojot visdažādākos tonālos krēmus neesmu saskārusies ar oksidēšānos, bet esmu saskārusies, ka citiem cilvēkiem tā notiek, tapēc veidojot klientam make-up mans uzdevums ir obligāti sagatavot sejas pamatu, lai rezultāts būtu ideāls. 

Kā lietot make-up bāzi? 

✓ Bāze jāuzklāj uz visas sejas vai tikai problēmzonās, plānā kārtā nevis biezi, lai nebūtu pēc tam problēmas ar tonālā/BB krēma uzklašānu. Pārāk bieza, trekna bāzes uzklāšana var likt tonālajam krēmam velties un neklāties vienmērīgi uz ādas. Vienmēr ļaujiet bāzei nedaudz nosēsties un nofiksēties uz ādas pirms uzklājat tonālo krēmu.

Manas šī brīža make-up bāzes: 

✰ Sausai ādai: ( mitrinošas/ hydrating)  Urban Decay Rehab Japanese springsBobbi Brown hydrating face creamSmashbox Primer WaterUrban Decay quick fix spray
✰ Taukainai ādai: (matējošas/ mattifying) - GLAMGLOW Volcasmic matte glow moisturizer
✰ Ādas izgaismošanai: ( izgaismojošas/ illuminating) Smashbox Radiance primerSensai glowing base (limitēta), GOSH Primer+ Skin Perfector Illuminating
✰ Ādas izlīdzināšanai: ( izlīdzinošas/) - Urban Decay  Optical Illusion Pore Perfecting Complexion Primer 
✰ Pret ādas apsārtumu: ( krāsu koriģējošas/ color correcting) - šobrīd nav speciāli šai problēmai paredzētas bāzes! Izmantoju UD optical Illusion
✰ Ādas aizsardzībai (aizsargājoša/ defense) - Giorgio Armani Maestro UV SPF50 PA++ 
♥ Sirsniņa pie produkta nozīmē, ka ļoti patīk un apmierina cenas/rezultāta attiecība! 

Interneta pasaulē daudzi slāvē:

Becca Ever-Matte Poreless Priming - cīnas ar nevēlamu ādas taukošanos.
Benefit The Porefessional -radīts, lai lielas poras padarītu neredamas.
Laura Mercier Foundation Primer - izgaismojoša bāze
MAC Prep + Prime Natural Radiance- izlīdzina sejas toni un matē
Too Faced Hangover Replenishing Face Primer- palīgs dehidrētai ādai
Stila One Step Correct Skin Tone Correcting Brightening Serum - krāsas koriģēšanai
Farsali Unicorn Essence - aprunātākā, slavētākā, filmētākā, lielītākā bāze :)
Cover FX Mattifying Primer With Anti-Blemish Treatment- ideāls tiem kam ir akne

Priecāšos komentāros redzēt ko Jūs izmantojat kā sejas bāzes, un kāds ir jūsu ādas tips, noteikti dalaties arī ar sliktu pieredzi! :) 
Un ja šis raksts Jums likās interesants, lūdzu, dalaties ar to, lai pēc iespējas vairāk meitenes uzzin par to kam domātas make-up bāzes un kā tās izvēlēties? :)
P.s. komentāros rakstat kādi produkti Jums rada raizes un par kuriem pastāstīt sīkāk!
Lai superīga diena!
Post Comment
Royal Judge teica...

Sveika!
Kādu sejas bāzi Tu ieteiktu kā universālāko? Tā teikt, kura lieliski der var teikt jeb kuram sejas tipam? ;)

Unknown teica...

Sveika, es teiktu, ka mitrināšana der visiem ādas tipiem un nevienam nenāk par ļaunu :) Tapēc skatamies uz tūbiņu vai jautājam konsultantam Hydrating ;) Cenu kategorija gan ir apjomīga, tapēc izvērtējam cik vēkamies/ varam investēt :)

Anonīms teica...

Paldies par rakstu. Ko vari ieteikt, lai seja izskatītos veselīga un vienā tonī pases bildē. + kā noslēpt zilos lokus ar samērā vieglas konsistences produktu. ( ādas tips problemātiska/ taukaina āda ).

Anonīms teica...

Varētu lūdzu ieteikt “ Budzetam draudzīgu” bāzi līdz 15€

Unknown teica...

Sveika, lai pases bildē āda izskatītos vienā tonī, jāuzklāj tonālais krēms un jānomaskē defektiņi ( Punpiņas, pleķīši) .. lokus zem acīm var nomaskēt ar persiku toņa konsīleri, kuru klāj pirms/zem tonālā krēma :)

Unknown teica...

Līdz 15 naudiņām var izvēlēties L'Oreal Jaunās bāzes cena ap 10 eur - 4 dažādas bāzes sniegs iespeju izvēlēties sev piemērotāko ;)

Auto Post Signature