Top Social

TANEL VEENRE Jewellery

Hey, visiem piektdienā!
Ja nedēļu sāku ar depresīvāku un nomāktāku rakstu, tad šodien skats uz dzīvi ir jau pavisam cits. :) Šajā pat decembra pirmajā pirmdienā es apmeklēju igauņu dizainera Tanel Veenre rotaslietu prezentāciju Gold Time Domina veikalā.
Mākslinieka Tanela Venres rotaslietas ir neparastas un sapņainas. Tanel Veenre ir Igaunijas modes juvelierizstrādājumu zīmols, kas izveidots 2014. gadā. Kopš pirmsākumiem tā dīvaini apburošās mākslas un modes rotaslietas ir padarījušas zīmolu par vienu no spēcīgākajiem un redzamākajiem dizaina zīmoliem Igaunijā. Sauklis “Sapņu karaļvalsts” iemieso zīmola būtību – Tanela Venres rotaslietas apburs visus, kuri tic fejām un brīnumiem, spārnotiem jūras zirdziņiem un kosmisku putekļu klātām ogām, kas atgādina sen aizmirstas atmiņas no Paradīzes dārziem.
Ļoti neordināras un atšķirīgas ir Tanela rotas. Tās patiks radošām personībām un tām, kuras vēlas piedot savam koptēlam "odziņu", gandrīz, tiešā nozīmē.  Ausu ogas, kā latviski tulkojas krāsaino koka auskaru nosaukums ir tiešām, kas fantastisks. Auskari ir nepārspējami viegli. Iedvesmu Tanels radis dodoties tēvam līdz maksķerēt, kur ievērojis koka pludiņu vieglumu un krāsainību. Pats Tanels ir burvīga personība no kura staro enerģija un pozitīvisms, šāda cilvēka radītās rotas ir prieks nēsāt, jo ir skaidrs, ka tām ir laba enerģija. :)  Man ārkārtīgi vēl patīk dizains ŠIEM
Tanela Venres noslēpumaini apburošās mākslas rotaslietas jau ir guvušas starptautisku atzinību. No Berlīnes līdz Bangkokai, viņa darbi tikuši izstādīti dažādās zemeslodes vietās, un Venres rotaslietas greznojušas arī pasaulslavenā Londonas universālveikala Selfridges skatlogus. Mākslas rotaslietu turpinājums ir pieejamākās modes rotaslietu kolekcijas Tanel Veenre Jewellery, kas saglabā zīmola apburošo neparastumu, piešķirot arī moderna valdzinājuma nianses.
Tanels Venre bieži drosmīgi kombinē dārgmetālus, dārgakmeņus un inovatīvus materiālus. Šī dizaina alķīmija ļāvusi radīt vairākus bestsellerus, piemēram, Earberriesun Fruits of Paradise, kas darināti no balza koksnes un pārklāti ar `kosmiskajiem putekļiem` - plānu, atstarojošu kristālisku pūderi. Gaisīgi vieglā Earberries ir pasaulē vēl neredzēta kolekcija. Košie un spilgtie dizaini ir ļoti izteiksmīgi, bet sver tikai 2 līdz 3 gramus.
“Spārnoto jūras zirdziņu uzskatu par savu totēma dzīvnieku, tāpēc to redzēsiet daudzās mana dizaina rotaslietās. Katra no rotām ir kā neliels fragments no valkātāja personīgās pasakas. Pats ticu fejām, fantāzijām un bezgalīgai iztēlei. Šīs rotas ir atslēga uz katra iekšējo paradīzi, sapņu karaļvalsti,” stāsta Tanels Venre.
Tanels Venre ir dzimis 1977. gadā, Tallinā, Igaunijā, mākslinieku un mūziķu ģimenē. 2005. gadā viņš pabeidza Igaunijas Mākslas akadēmijas metālmākslas nodaļu, kā arī mācījies rotu dizainu Gerita Rītvelda akadēmijā Amsterdamā. Kopš 1994. gada viņš strādā kā rotaslietu mākslinieks, modes un reklāmas fotogrāfs. Tanels ir piedalījies vairākās grupu un solo izstādēs visā pasaulē, iegūstot balvas un stipendijas. No 2012. gada Tanels ir Igaunijas Mākslas akadēmijas dizaina fakultātes profesors. Māksliniekam patīk radīt mākslas darbus, rotas un kostīmus no neparastiem materiāliem. Tanels ir piedalījies arī Tallinas Modes nedēļā ar kolekciju Saints & Sinners.
Post Comment
Anonīms teica...

Skaisti auskariñi!! :) Kàdas cenas ir “ausu odziñàm”????

Unknown teica...

Auskariņi sākot no aptuveni 58 eur uz augšu. Noteikti var mājas lapā ( Tanel Veenre) precīzi apskatīt cenas.

Auto Post Signature