Top Social

Week in Rhodes Greece island

“Once a year, go someplace you’ve never been before.”

Travel time: 3-10 September 2016
Flights: Riga- Athens- Rhodes- Athens- Riga, 151 eur 
Staying at: Krinis Apartments  Rhodes centre, 252 eur
Diving: Waterhoppers Rhodes  book your dive in advance online for a better price
Car rental: one day 40 eur + gas ( almost every car rental has the same price at this time of the year)
Holiday expenses: one person approx 700 eur ( excluding flights) 

Hey, well my travel posts always comes so damn late! Sorry about that! Everyone who know's me in person, knows how much I do love travelling and the one thing I would love to expand is the amount of days I spend exploring new places, new countries, new things, new people, new traditions, new food, new emotions, new inspiration, new desire, new passion, new friendships, overcome new obstacles and many, many more stuff that comes along with travelling. search on my INSTAGRAM #befabdiaryexplorestheworld. 
I guess if I cut on my time to time excessive expences on unneccesarry things like champage, vine, cinema, restaurants, take-out coffees, oysters on a regular day and expensive clothing... then I could get one or even 2 more vacations a year. Hmm... there is a thing I should think about :D  Well, but this post is about a Greece  and in particular - Rhodes island! 
I've been before in Greece- Athens and Aegina island. I love the food, the nature, the people, the weather over there. And I have to say that I love how different each island is from one another!
So during this trip I didn't plan anything as I went there with my friend Liga- she has lived in Rhodes for many years, so she knows everything and everyone. So we were meeting many locals and spending time on a beach or eating or again meeting local friends. Must do is sunbathing, diving, renting a car- visiting Lindos as we did it. A town with white houses like Santorini :) Visiting Kalithea springs, hiking through Butterfly Valley, visting other nearest islands like SIMI island- but U should stay there overnight, and enjoy that place without any rush. Overall - sunny weather, clean area, nice people, beautiful old town, delicious food. If I talk about prices, then they are everywhere pretty similar to Riga. So Rhodes is not cheaper, if you are looking for a budget destination, this won't work.
Have you been anywhere in Greece? Any particular place you would love to see? 

Ceļojuma laiks: 3-10 septembris 2016 gads.
Lidojumi: Rīga- Atēnas- Roda- Atēnas- Rīga, 151 eur
Dzīvošana: Krinis Apartamenti (Rodas centrs) , 252 eur 
Niršana: Waterhoppers Rhodes , niršanu var iepriekš rezervēt online un saņemt labāku cenu
Mašīnas noma: jebkurā nomā vidēji 40 eur par dienu + degviela ( šajā laika posmā)
Brīvdienu izdevumi: aptuveni 700 eur uz vienu cilvēku, neiekļaujot lidojumus

Hey, mani ceļojuma raksti vienmēr ienāk ar lielu nokavēšanos. Atvainojos par to! Visi, kuri mani pazīst personīgi zin cik ļoti man patīk ceļot un viena lieta, ko es no sirds vēlētos ir palielināt skaitu dienām, kuru laikā man ir iespēja atklāt un apskatīt jaunas vietas, valstis, lietas, jaunus cilvēkus, jaunas tradīcijas, jaunus ēdienus, nebijušas sajūtas, iedvesmu, degsmi, aizrautību, jaunu draudzību, pārvarēt nebijušus šķēršļus un vēl daudz kā cita, kas iet roku rokā ar ceļošanu. Es šeit runāju par ceļošanu, nevis sēdēšanu veselu nedēļu all inclusive viesnīcā ;) iepriekšējos piedzīvojumus  INSTAGRAM var apskatīt zem #befabdiaryexplorestheworld 
Jāsaka, ka ja es pievilktu jostu un samazinātu savus laiku pa laikam nejēdzīgos izdevumus uz " ne pirmās nepieciešamības lietām" kā šampanietis, vīns, kino, restorāni, līdzņemamās kafijas, austeres un dažreiz nejēdzīgi dārgās lupatas. Kaut gan arī šīs lietas man sagādā lielu prieku, tomēr savelkot jostu es varētu izspiest vēl kādus 2 ceļojumus gadā :) Hmmm, laikam man par to būtu kārtīgāk jāpadomā. :D Bet, šis ieraksts, tomēr ir par Grieķiju un konkrēti par Rodas salu. 
Iepriekš esmu bijusi Atēnas un Eginas salā. Ļoti patīk gan daba, gan ēdieni, gan cilvēki, gan laikapstākļi, kas sagaida Grieķijā. Un pats fantasiskākais ir tas cik katra no saliņām ir atšķirīga. Šajā ceļojumā es iepriekš neko neplānoju, jo devos turp kopā ar savu draudzeni Līgu, kura vairākus gadus ir dzīvojusi Rodā zin visu un pazīst visus.  Tā nu šajā braucienā mēs tikāmies ar daudziem vietējiem, pavadījām laiku pludmalē sauļojoties vai badot vietējos kulināros gardumus vai atkal tiekoties ar vietējiem draugiem.  Rodā noteikti jāizmanto iespēja kārtīgi pasauļoties, jādodas snorklēt vai pat nirt kā to darīju es, jānoīrē auto un jādodas apskaīt pārējā salas daļa kā piemērām Lindos, kura izskatās gandrīz kā Sanotrini, tikai ir ļoti maziņa :) Noteikti jāapmeklē Kalithea Springs. Un vēl Anthony Quinn bay, kur arī ir niršanas vietas, perfektas snorklēšanai, pludmale un tur ir uzņemti kadri filmai “The Guns of Navarone”
Komplekss, kurā ir tik skaisti, ka daudzi dodas tur laulāties. Tāpat noteikti iesaku apskatīt Butterfly valley- tur gan ir tikai viena veida tauriņi un pāris krabīši ceļā, bet pats kāpiens bija notiekti to vērts, ilgs, spēcinoš, bet vairāk kā stundu garš un neaizmirstami skaists  ar balvu nobeigumā, skaistu skatu no pašas virsotnes. Ja vēlaties apskatīt ko neaizmirstamu, tad dodaties uz blakus esošo SIMI salu un noteikti paliekat tur pa nakti un izbaudiet to bez steigas. Kopumā saulains un silts laiks, tīra apkārtne, dzidrs, silts ūdens,  jauki cilvēki, garšīgi ēdieni, bezgala skaista vecpilsēta, laba naktsdzīve un nebeidzama jautrība. Ja runājam par cenām, tad tās ir  līdzvērtīgas Latvijas cenām it visā, nekā lētāka tur nebūs, nedz apģērbi, nedz restorāni, nedz dzērieni...  Ja meklējat budžeta galamērķi, tad jāsaka, ka šeit nav ne krīze, ne bēgļi, ne lēta atpūta. Bet viennozīmīgi ir to vērts. 
Citu ceļotāju Rodas apskati: šeit un šeit
Vai esat bijuši kur Grieķijā? Ir ieteikumi vai kādas vēlmes ko redzēt ?

And here are some Videos :) 
Our stay was at KRINIS apartments owned by a super lovely and cute couple! The biggest thank's goes to them for allowing us a late check out, for all the delicious surprises we got at our room and for a modern, clean and trendy place to stay at a good price! By the way, location is very perfect, 5 minutes to the beach and the same to the bar street :D
 Follow Krinis on  Facebook & Instagram
Post Comment
Aijassecret teica...

Jauki! :) Arī gribas kaut kur aizbraukt kur silti, man problēmas, ka nevaru atrast kompāniju ar ko sakristu datumi un vēlmes. :)))

Unknown teica...

Ah, jā es jau ļoti laicīgi ieplānoju katru braucienu, naudiņas jāsakrāj un atvaļinājums jāieplāno :) Oi, es šādi uz Barselonu ar salīdzinoši svešu meiteni aizbraucu, bija ļoti jauki :)

apu teica...

Nice blog. Bleu Beauté products are natural, organic and designed for health and beauty care. We are always working towards bringing latest and quality products in antiaging and healthy skin products. We make our products with love and care. Our products are sourced with finest raw ingredients all over the world. Shop now

Auto Post Signature