Top Social

How water can help you balance your PH level


Everyone who is following my instagram, snapchat or knows me in person  know that I am really following the quality of water that I drink. I drink only still water - as it is the water the human body contains- the adult human body averaged ~65% water. As well some time ago my nutritionist told that if I/You drink not enough water during the day, the body starts to save it and you become like a flower vase with a consisted water and that's not good. Best way to start your day is with a glass or even 2 of still water with a slice of lemon to wake up your body. During the day 1 glass of water 30 minutes before your meal helps digestion. And a glass of water before your sleep lowers the risk of heart attack.
Then if you drink coffee - don't forget to drink the same amount of still water before you drink a cup of coffee to balance the loss of a water that coffee does + coffee has a low ph level. I do love to drink coffee, but I drink good water to even out the disbalance. 

ABOUT THE IMPORTANCE OF PH LEVEL
The pH range is from 0 to 14, with 7.0 being neutral. Anything above 7.0 is alkaline, anything below 7.0 is considered acidic. A healthy blood pH without cancer has acid + alkaline balance almost equal. Actually a healthy body is slightly alkaline measuring approximately 7.4.

pH level of a healthy man’s blood is 7.4. Regular consumption of such products as meat, sweets, alcohol, nicotine, sweetened beverages and coffee lowers the blood pH level and makes us look older, feel more tired and get sick more often.
In order to restore the body’s optimal acid/alkaline balance, which is required for its normal functioning, we must eat more fruit and vegetables or drink alkaline water, that is, water with a pH level exceeding 7.4. This water is hard to find in nature for it is very rare. The pH level of even the purest spring water or different kinds of mineral waters does not generally exceed 5 or 6.

AMRITA water increases a person’s ability to delay aging, as well as helps the organism to resist diseases. Only one section of pH above 7.4 increases the ability of cells to absorb oxygen ten times. AMRITA’s pH level is 9.6, which means that AMRITA increases the ability of cells in the human body to absorb oxygen more than 200 times!
AMRITA water not only has a high pH level of 9.6, but also is rich in zinc, selenium, magnesium, sodium, calcium, potassium and ascorbic acid. Zinc improves the effectiveness of our immune system and promotes fertility, while selenium acts as a powerful antioxidant and protects against oxidative stress.

And this is the best available water in Latvia by far at the moment. So I suggest to invest money in your health, not in medicine to save your health later. 
As well keep one bottle in your car, one in your bag, one by your bed, one on yout desk at work - and I guarantee U won't forget to have a sip ;) 
P.s. this water tastes a bit salty... after 5 bottles I love this taste :) Kids loves it too. 
Amrita (Sanskrit: amṛta)- is a word that literally means "immortality", the drink which confers immortality upon the gods.
Šodien es vēlos parunāt par ūdens nozīmi mūsu dzīvē, tie, kuri man seko Instagram vai Snapchat zin, ka es ļoti pievēršu uzmanību dzeramā ūdens kvalitātei un it īpaši PH līmenim. Es ikdienā lietoju tikai negāzētu ūdeni- jo ūdens ir tas no kā, lielākoties, sastāv mūsu ķermenis.  ~65% sastāv no šķidruma, un tas ir vitāli nepieciešams veiksmīgai organisma funkcionēšanai. Kā vēl tagal atceros pirms kāda laika mana uztura speciāliste manu ūdens nedzeršanu skaidroja pavisam vienkārši- iedomājies, ka tu ķermenim nedod padzerties un viņš sāk ūdeni taupīt, jo nezin, kad atkal to saņems. Nenotiekot ūdens apmaiņai ķermenī tu esi kā veca, smirdīga puķu vāze. :) Tas man ātri lika mainīt domas par ūdens nedzeršanu. Labākais veids kā iesākt dienu ir izdzerot glāzi vai pat 2 ūdens ar tam pievienotu citrona šķēli- tā ļausiet organismam pamosties. Tāpat, ja esat kaislīgi kafijas dzērāji kā es, tad pirms katras kafijas tasītes ir jāidzer tik pat liels daudzums negāzēta ūdens. Kafijai ir zems PH līmenis un dzerot ūdeni ar augstu PH līmeni jūs saglabāsiet balansu. 1 glāze ūdens 30 minūtes pirms ēšanas uzlabo gremošanu un 1 glāze ūdens pirms miega palīdz izvairīties no insulta vai sirdstriekas.

Dehidrējoties tiek ietekmēta cilvēka fiziskā un psihiskā veselība, kā arī paātrināts novecošanās process visā organismā. Ja izjūtat kādu no šiem simptomiem - nogurumu, grūtības koncentrēties, galvassāpes, locītavu un muskuļu sāpes, aizcietējumus, ādas sausumu, matu un nagu šķelšanos -, iespējams, pie vainas ir tas, ka nepietiekamā daudzumā uzņemat šķidrumu.

Viens no iemesliem, kāpēc novecojam, ir tas, ka mūsu ķermenis “skābst” – jo neveselīgāk mēs dzīvojam un neveselīgāku uzturu lietojam, jo zemāka ir ūdeņraža jonu koncentrācija mūsu asinīs jeb pH līmenis un līdz ar to arī zemāka mūsu ķermeņa šūnu spēja uzņemt skābekli.
Vesela cilvēka asins pH līmenis ir 7,4. Tādi produkti kā gaļa, saldumi, alkohols, nikotīns, saldināti dzērieni un ka ja, ko regulāri lietojam uzturā, asins pH līmeni padara zemāku, bet mums pašiem liek izskatīties vecākiem, justies nogurušākiem un vairāk slimot.

Lai mēs spētu atjaunot organismā optimālo skābju un sārmu līdzsvaru, kas nepieciešams tā normālai funkcionēšanai, mums uzturā jālieto vairāk augļu un dārzeņu, vai arī jādzer sārmains ūdens, ūdens, kura pH līmenis pārsniedz 7,4. Šāds ūdens dabā sastopams ļoti reti. Pat vistīrākā avota ūdens vai daudzu un dažādu minerālūdeņu pH līmenis parasti nav augstāks par 5 vai 6. 
AMRITA palielina cilvēka spējas aizkavēt novecošanos, kā arī palīdz organismam pretoties slimībām. Tikai viena pH iedaļa aiz 7,4 organisma desmitkāršo šūnu spēju uzņemt skābekli. 
AMRITA pH skaitlis ir 9,6, un tas nozīmē, ka AMRITA palielina cilvēka organisma šūnu spēju uzņemt skābekli vairāk kā 200 reizes! 

Ūdenī AMRITA ir ne tikai augsts pH līmenis 9.6, bet tas arī ir bagātināts ar cinku, selēnu, magniju, nātriju, kalciju, kāliju un askorbīnskābi. Cinks uzlabo mūsu imūnsistēmas efektivitāti un veicina auglību, selēns darbojas kā spēcīgs antioksidants un aizsargā pret oksidatīvo stresu. Oksidatīvais stress ir jebkurš stress (ikdienas stress, slimības un citas mūsu dzīves negatīvas izpausmes, kuras skābina, jeb oksidē mūsu organismu). Tāpat selēns mazina risku saslimt ar ļaundabīgiem audzējiem, jo tādi var rasties un attīstīties vienīgi skābā vidē - ja organisma pH līmenis ir zemāks par 7,4. Magnijs regulē vielmaiņas procesu, labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu, kalcijs ir svarīgs kaulu un zobu veselībai, kālijs stiprina nervu sistēmu, nātrijs apgādā muskuļus ar enerģiju, C vitamīns darbojas kā spēcīgs antioksidants un kavē novecošanos.

Šis patreiz ir  labākais Latvijā nopērkamais ūdens. Es savus līdzekļus ieguldu labā ūdenī, nevis pēc tam zālēs, kas varētu uzlabot veselību. Tāpat iesaku turēt pa pudelītei mašīnā, rokassomiņā, pie gultas un uz darba galda- šādi noteikti neaizmirsīsies iedzert kādu malku.

Collaboration with AMRITA / Sadarbība ar AMRITA
Post Comment
Laura teica...

Dzert ūdeni, protams, tas ir vajadzīgs, lai organisms varētu normāli funkcionēt.
Iesaku izlasīt http://ksenijakomente.lv/ph-dieta-uztura-zinatniskas-fantastikas-1-sejums . Ļoti labi paskaidrots viss par pH.
Arī jaunākajā "Ievas Veselības" numurā ir raksts par šo pašu tēmu.
Nedaudz īsumā par šo:
Asiņu pH organisms nepārtraukti uztur robežās no 7,35 līdz 7,45 , jo visniecīgākās izmaiņas traucē hormonu un enzīmu sistēmu darbību un izraisa apdraudējumu dzīvībai. Ar pārtikas produktiem asiņu pH ietekmēt nevar. Jo kuņģī pārtika tiek pakļauta skābai videi, bet zarnās tā tiek pakļauta sārmainai videi. Un beigās organismam ir vienalga, vai pārtika bijusi sārmaina vai skāba, organismam galvenais ir uzņemt pārtikā esošās vielas.
Un pats galvenais - nav pierādījumu, ka produkta pH līmenis veicinātu onkoloģiskas slimības (vēzi). Vēža šūnas pašas ap sevi rada skābu vidi!

Unknown teica...

Jauki, ka komentāros tiek pievienota papildus informācija par šo tēmu. Domāju, ka katra paša izvēle ir turpmām izvēlēties vai pievērst uzmanību ūdens ph līmenim vai nē :)

Auto Post Signature