Top Social

What to do in LONDON on a BUDGET

LONDONA- Viena no dārgākajām pilsētām pasaulē.  


Kā apskatīt, iepazīt un iemīlēt Londonu netērējot lielas naudas summas? 

Šis būs garš un informatīvs raksts par to kur iet, ko darīt, ar ko braukt, kā orientēties, ko iegaumēt u.t.t esot Londonā, lai neiztērētu visu līdz paņemto naudu un iekrājumus. Daudz bilžu no manām 6 dienām  Londonā, ko pavadīju tur šovasar. Apkopojums no pēdējo 5 gadu pieredzes ik gadu braucot uz Londonu.








MUZEJI:

* TATE galerija ( Bez maksas)  atsevišķas izstādes par maksu
* V&A ( Victoria and Albert) museum  ( Bez maksas ) atsevišķas izstādes par maksu
* National History Museum - Bez maksas 
* Science Museum ( Bez maksas) atsevišķas izstādes par maksu
* British Museum  ( Bez maksas)
u.c. muzeji un galerijas pilsētā ir apskatāmi bez maksas :) 












RAJONI:

Ne tikai Londonas centrs ir apskates vērts, bet arī tālākas vietas, kuras nav ierakstītas tūrisma ceļvežos ir visai interesantas un aizraujošas izvēles opcijas.

* Camden Town - šis ir tūrisma ceļvežos, jo ir viens no interesantākajiem un pārsteidzošākajiem Londonas rajoniem.
* SHOREDITCH - mākslinieku rajons, pilns ar mazām galerijām, art-shops, un visādiem brīnišķīgi interesantiem kaktiņiem ( Sterilajiem - high-heel tūrisitem tur nepatiks ;) 
* Aizbraucot uz London Liverpool street- Jūs vakaros tiksiet pie ballītēm ( Ar vakariem es domāju sākot ar 17:00 un ne ilgāk par 1:00 naktī, tāpēc neaizmirstam, ka lielākoties pēdējie metro kursē ap pusnakti, ja nedzīvojat dažu soļu attālumā no gultas vietas) 
*OLD SPITALFIELDS MARKET pie Liverpool street ir antīko lietiņu cienītāju mega vieta, bet ja tas nav priekš Jums, tad iesaku doties, tam garām uz BRICK LANE, kas ir vintage bodīšu un visādu "WOW" vietu rajons. Es šeit iegriežos tieši katru reizi, kad esmu Londona, jo uz Brick Lane atrodas mans mīļotais RELIGION CLOTHING veikals. ĀMEN! Man vasarā kaut kā pavisam netīšām sanāca no London Bridge ar kājām līdz Liverpool station aiziet.. pff.. pus h ar kājām un viss- tā Londona nav nemaz tik liela :D toties ļoti dažāda un skaista.
* IESAKU aizbraukt līdz London Bridge station vai vienkārši no jebkura punkta aizstaigāt līdz Borought Market- uzēst austeres un vispār pabaudīt tādu nepārspējami savdabīgu tirgus atmosfēru. Jāsaka, ka ceļojot pa pasauli- tieši Tirgū es iepazīstu interesantākās garšas un noķeru neaizmirstamākās sajūtas. Žēl, ka to pašu nevaru teikt par Rīgas centrāl tirgu :D
*Protams, ka izstaigājiet SOHO, COVENT GARDEN, MAYFAIR rajonus. 
* BRIXTONA - biju ciemos pie drauga, kurš dzīvo Londonā un satiku draudzenes mammu, kura mani aizveda vēl vienā fantastiskā piedzīvojumā uz BRIXTON MARKET - KAOSARN 'Taizemiešu ēstuvi. NOM NOM NOM- fantastiski. p.s. viss lielākais šarms slēpjas faktā, ka šiem kantorīšiem nav licenses uz alkoholu un katrs nāk ar savu pudeli  :) Tas tik bija superīgi. Tur pat netālu ir arī šokolādes muzejs, ja nu kādam dikti kārojas :) 





APSKATES VIETAS
Visu var izstaigāt ar kājām un es ieasku izmest loku: 
Kurš sākas pie Tower Birdge un iet gar Temzu līdz London Eye, gar Big Ben, caur St. James parku, tad gar Pili, un gar skaistajām Wellington un Marble Arch līdz Harrods veikalam, kur par vidēji 5 mārciņām LADUREE kūku pasaulē varēsiet sevi apbalvot ar neprakstāmu garšu kārpiņu eksploziju par aptuveni 4h garumā noieto ceļu :) Ja piestāsiet uz pusdienām, glāzi vīna vai pa ceļam apmeklēsiet kādu apskates objektu/ pabarosiet vāveres- ceļā pavadītais laiks notiekti pagarinās :) BET, Jūs būsiet apskatījuši principā lielākos un skaistākos "tūristu"objektus ;)  

* Big Ben
* Buckingham Palace
* Piccadilly Circus 
* Trafalgar square 
* Hyde Park
* Kensington Palace
* St. James Park - pie pils, kur plins ar vāverēm ;) 
* Regents Park
* Westminster Abbey
* Cleopatras's needle
* Wellington Arch
* Marble Arch 
* Monument to the great fire of London
* Shakespeares Globe
* Columbia road puķu tirgus- svētdienās parasti ir dzīvā mūzika
*  Bāri gar kanālu East London ( foršāk gan vasarā)- Nuber 90, CREATE
* Mazie bistro Regents park road ,
* Highgate kapi
* Broadway market
* Kyoto gardens ( japāņu dārzs iekš Holland park) 
* Notting Hill  karnevāls- augustā
* Richmond park brīvdabas brieži un nevis viens, bet bariem-tur var doties foršā piknikā!
* Battersea park
* St Mary's secret garden
*
U.t.t. saukt un nenosaukt līdz galam nekad ;) 
p.s. Viena lieta, ko vēlējos izdarīt, bet nepaspēju izdarīt ir tikt līdz EMIRATES metro, kurš iet pa gaisu- savieno divas stacijas- ar parasto metro var tikt līdz North Greenwitch vai Royal Victoria un tad atsevišķi samaksāt par braucienu ar šo metro. Viena pietura pāri Temzas upei,  ar stiklotu metro :) Gar mazo debesskrāpju rajonu :) Nākam gad šis ir mans MUST TO DO! :) 




IEPIRKŠANĀS: 

* TOP SHOP -  Dažādi  izcili, mazāk zināmi un ļoti populāri zīmoli par pieejamām cenām
Camden Town- apavi ( kedu paradīze) , senlietas, mākslas priekšmeti, apģērbi, rotas u.t.t. viss mākslinieciskais
* Oxford Street ( High-end var šikot uz nebēdu) 
* Harrods ( High-End, es gan iesaku apmeklēt pārtikas paradīzi un vispār veikalu izstaigāt ir ļoti interesanti )
* Harvey Nichols ( High End visi dizaineri un vēl vairāk )
* TK maxxx ( lēti dizaineru un ne tikai to apēģerbi par apbrīnojamām ( lasīt zemām) cenām ) 
* Mazie veikaliņi, bez skaļiem nosaukumiem ar izcilām pērlēm, atodami viss caur pilsētai, turiet tikai acis vaļā.
* ALL SAINTS augstas kvalitātes un paaugstu cenu veikals, kurā sajūsmināti būs visi, kam patīk monohromās krāsas un savadabīgāki dizaini.
* WESTFIELD LONDON Pie Shepherds Bush metro stacijas ir mūsu divu T/C ALFA izmērā, ja ne pat vairāk. Tur tiešām ir kur iepirkties visu dienu, ēst arī, kino arī, High end , Low end, what so ever end. Lielisks iepirkšanās centrs.



















ŅAM ŅAM:

* Londonā ārpus mājām ēst ir diezgan dārgi, ja ejat uz restorāniem, bet ja pērkat pārtiku veikalos, tad 2 par 1 u.t.t. Ir ļoti populārs tirdzniecības veids. Tāpat gatavas ( uzsildāmas) pusdienas/ vakariņas "slinkajiem" Angļiem ir tipisks veids kā sevi pabarot :) 
*  Šoreiz pabiju veģetārā vietā MILDREDS (SOHO) rajonā - lielas, gardas porcijas :) 
*  C&D Crumbs and Doilies Cupcakes - OMG, ja Tevi apkalpo pati Cupcake Jemma, kas ir īpašniece, tad nevar neapēst vismaz divus no super gardajiem kapkeikiem, kuri nemēdz atkārtoties :)  Vai tad, ja mēdz, tad ļoti, ļoti, ļoti reti :)
* Skrējienā vienmēr var paķert kaut ko Starbucks, jo tā Londonā arī ir viss drošākā vieta, kur iegūt WIFI. 
* Tāpat Jums noteikti palīdzēs uzraksti JAMIE OLIVER- noteikti var iet iekšā
* 4Square un DOJO ir lieliskas aplikācijas, lai atrastu super vietas, kur paēst un iedzert.
* Bet ja gribat būt visa centrā tad SOHO ir vienkārši pārbagāts ar ēdienu, dzērienu, bāru, klubu u,c, vietām.
Piemēram HIX ir restorāns virs zemes, un bārs ( Kur biju es) pagrabā- kurš ir kluss, sexīgs un  interesants ar izbāztu lapsu uz letes. Un neprātīgi smieklīgiem kokteiļu nosaukumiem kartē ;) 
* Fullback Pub ar dārza jumta terasi ir ieteicams apmeklēt
* Franco Manca labākās picas Londonā 
* Honest Burgers - labākie burgeri
* Lockhart - New Orleans virtuve, intīma gaisotne un ļoti garšīgi
* Rum Kitchen - asa, nepārspējama Jamaikiešu virtuve

* Boneca and Unleash - privātās ballītes ar elektronisko mūziku ;) - izvēlas pamestas mājas un klubus, ko izīrē priekš pasākumiem. Lokācijas vietas ir noslēpums  līdz pat pēdējam brīdim :) 





PĀRVIETOŠANĀS: 
Ir tikai divi ērti veidi un viens no tiem ir bez maksas, bet otrs ir lētākais iespējamais ;)
  • PIRMAIS: Staigāt ar kājām ( redzēsiet daudz vairāk, piedzīvosiet daudz vairāk un izbaudīsiet daudz vairāk!
  •  OTRAIS: Iegādāties OYSTER CARD ( cena atkarīga no dienu skaita) uz 6 dienām samaksāju 65 mārciņas. Iespējams daudz, bet ja dzīvo 4 zonā, kur jābrauc vēl ar autobusu un izej no mājām 9:00 no rīta un 00:00 naktī esi atpakaļ un vēlies izbaudīt pēc iespējas vairāk, tad šis ir lētākais vairants. Var izmantot kā metro- tā autobusus ;) Galvenais visur nopīkstināt ;) 
Iegādāties Oyster Card viss prātīgāk ir pie kāda no darbiniekiem, jo viņi visi ir laipni un izpalīdzīgi. katru gadu man atrod un piemēro labāko komplektāciju dienām, kuras pavadu Londonā. Viņi zin kad ir lētāk, kad dārgāk, no kā izvairīties, cik zonām Jums vajadzēs u.t.t.  Necenšaties no ritens izgudrot mašīnu un palūdziet palīdzību. Ieguvēji noteikti būsiet JŪS :) 












NODERĪGAS LIETAS:
  • UK naudas vienība ir mārciņa. Mainot Eiro uz mārciņām Jūs iegūsiet mazāk mārciņu kā eiro, tapēc, principār iepērkoties tur cenas ir  gandrīz 1:1 Nav jālauza galva cik tas maksātu pie mums :D 
  • UK ir savādāki elektrības kotakti- trīs žuburu- tapēc mūsu eiropas kontaktligzu dakšas tur nederēs- jums VAJADZĒS pārveidotāju.
  • Vienmēr somā turat metro karti- tā palīdzēs orientēties Londonas izkārtojumā. 
  • Jo ātrāk izpratīsiet  west/east ( sarkanā līnija kā piemērs)  horizontāli šķērso Londonu (west pa kreisi, east pa labi) Un North/ South vertikāli šķērso Londonu ( North ir augšā, South ir lejā) , jo mazāk laika pavadīsiet laiku meklējot kur jums jāiet ;) 
  • Jo vairāk brauksiet ar autobusiem ( kas aizņem vairāk laika kā ar metro), Jo ātrāk sapratīsiet Londonas virszemes izkārtojumu ( es grēkoju) un parādīt uz kuru pusi es dzīvoju, es nespēju!
  • Plus ar autobusiem braucot ievērosiet cik ļoti izmainās katrs rajons vizuāli ;) 
  • Izvairieties no "rush hour" kas ir 7:30-21:00 un 17-18:00 ( biļetes dārgākas un būsiet siļķe mucā) 
  • Taksometrus var noķert uz ielas, bet daudz vienkāršāk tagad ir lietot UBER un tas būs arī daudz lētāk. Vismaz uz pusi lētāk kā parastie melnie ( skaistie) taksometri. Tā kā Londonā ap šo faktu ir karš, tad Ubers kļūst ar vien lētāks, un tā kā karte ir piesaistīta šim pakalpojumam- skaidrā naudā Jums nav jāmaksā. 
  • Dzeramnaudas bieži tiek iekļautas rēķinos, bet ja tas nav izdarīts, tad ir ok atstāt "paldies" :) 
  • Ir normāli, ka jums cilvēki jautās no kurienes Jūs esat, tas viņus tiešām interesē un tā nav pieklājības frāze.






Ceru, ka Jums noderēs mani ieteikumi un informācija ar kuru dalījos.
Varbūt arī Jums ir ieteikumi kur paēst, ko apskatīt, par slepenām vietām un "secret spot" Londonā. Pievienotjiet savu info komentāros.
Paldies Benam, kurš jau otro gadu man izrāda un iepazīstina ar vien vairāk ar Londonu, paldies manai lieliskajai draudzenei Vitai , kura ir māksliniece un veido satriecošas gleznas arī uz pasūtījuma. Viņa un viņas lieliskā ģimene ir tā, kura jau otro gadu ir padarījusi manu palikšanu Londonā par vēl īpašāku un autentiskāku piedzīvojumu, jo man nav jādzīvo viesnīcā ;)

Iesaku vairākiem īpaši padziļinātiem un detalizētiem aprakstiem par LONDONU apmeklēt:
 WORLD OF WANDERLUST blogu :)
Post Comment
SantaKudreņicka teica...

SUPER! Kāda noderīga informācija. :)

Santa teica...

Janvārī plānoju paciemoties pa Londonu - ļoti noderēja tavs raksts! Biju jau piemirsusi cik jauka ir šī pilsēta :)

Unknown teica...

Katru reizi noteikti var ko jaunu pievienot, jo tur ur TIK. Daudz ko darît :)

Unknown teica...

O super, tad jau pavisam drīz! Janvārī forši ;) Atlaides :))

Brigita teica...

Rola :D Es nezinu kas par lietu, bet man nekad nav prasīts vārds starbucks, vienkārši izkliedz manu kafijas nosaukumu. Anyway, apraksts foršs un, galvenais, noderīgs. Tur laiks paskrien neskatoties vai ej ar kājām vai brauc ar metro (bet arī ar autobusu patika pavizināties, tiešām var redzēt kā mainās rajoni), pat grūti aptvert uz ko skaties brīžiem. Bet tagad baigi gribas atpakaļ, izlasot par gardumiem, skaistumiem un muzejiem. ak..

Unknown teica...

Es visiem iesaku braukt Jūnijā, var vēl jūlijā. Ir silts, saulains , jauks laiks. Biežāk esmu bijusi rudenī un ziemā- tad viss auksts, līst, mitrs un nedaudz gruzīgs! Janvārī man būs piedzīvojums 24h Londonā! Ko ieraudzīt vēl neredzētu :D

Anonīms teica...

Limitation muscle weight happens It is a danger for muscle harm as we prepare Calorie confinement is more viable for a pound loss of muscle to fat Pro Muscle Fit ratio ratios every week You ought not abstain from eating any fat There will be fats in even the most nutritious sustenances Proteins and crabs that you for the most part eat are not high in fat You require.

http://www.healthybeats.net/pro-muscle-fit.html

Camille Sugar teica...

Paldies par info :) Es LDN vēl neesmu bijusi :)

Unknown teica...

Nju, tad, kad pienāks laiks, tad zināsi, kur meklēt info ;)

Sanita Dejus (Liepāja) teica...

Padalies lūdzu ar sakarīgu cenu nakšņošanas vietām.

Unknown teica...

Ar nakšņošanu iesaku skatīties airbnb, dzīvoklīši būs izdevīgāki kā viesnīca, jo tālāk no central London, jo lētāk, bet izdevīgums tajā, ka starpība starp centru un 3 zonu būs ievērojama. Vēl var booking.com skatīties izdevīgus piedāvājumus un vēl ir couchsurfing- piedāvā bezmaksas palikšanu pie vietējiem.

To London teica...

Well, thank you for these advises what to do in London. I've tried to find this kind of info in my language, but there is not so much to find. Although there is a lot of information in English.

Auto Post Signature